Η παρουσία της ΠΕΜ στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Όπως ίσως έχετε ήδη πληροφορηθεί βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Helexpo στις 3-6 Μαΐου 2018. Η ΠΕΜ θα είναι παρούσα στο Φεστιβάλ Μετάφρασης όλες τις ημέρες και στο πλαίσιο της Έκθεσης θα διοργανώσει διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις στις οποίες θα χαρούμε να συμμετάσχετε κι εσείς. Αναλυτικά αναφέρουμε τις εξής:

 

Σάββατο 5/6 από 10.00 έως 14.00 σεμινάριο κατάρτισης για τα μέλη μας με τίτλο: Γλωσσικοί πόροι στο Διαδίκτυο: Πώς τους βρίσκουμε – Πώς τους χρησιμοποιούμε στη μετάφραση και εισηγητή τον Βασίλη Μπαμπούρη. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο γραφείο της Ηλέκτρας Φιλιππίδου, Αριστοτέλους 24Α. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο info@pem.gr έως τις 30/4. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς η μέγιστη χωρητικότητα του χώρου είναι 10 άτομα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σεμιναρίου και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε, έχουν ήδη σταλεί σε ξεχωριστό μήνυμα.

 

Σάββατο 5/6, 15.00-17.00 θα διεξαχθεί το Open Day με τίτλο: Κάτω από την ίδια Στέγη για υποψήφια μέλη και μέλη της ΠΕΜ. Στο Οpen Day θα μιλήσουν το μέλος της ΠΕΜ Πάνος Παπαδόπουλος, η Αντιπρόεδρος της ΠΕΜ Ευδοξία Ρέντα και η Γενική Γραμματέας της ΠΕΜ Μάγια-Μαρία Φουριώτη. Θα παραστούν επίσης ο Kevin Quirk, Πρόεδρος της FIT και η Annette Schiller, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ευρώπης της FIT. O χώρος που θα μας φιλοξενήσει είναι το καφέ Ζώγια, Σβώλου Αλεξάνδρου 54, Θεσσαλονίκη. Το καφέ Ζώγια βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το εκθεσιακό κέντρο. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην υπεύθυνη οργάνωσης, Μαρία Σγούρου στέλνοντας email στο events@pem.gr με τίτλο Open Day – Member.

 

Κυριακή 6/6, 11.00-13.00 θα έχουμε την Κεντρική Εκδήλωση της ΠΕΜ στο Περίπτερο 15, Αίθουσα Βαβέλ της ΔΕΒΘ. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι Ο Μεταφραστής, ο Αναγνώστης, η Γυναίκα του και η Google και έχει θέμα τη μετάφραση μη λογοτεχνικού βιβλίου από γλώσσες περιορισμένης διάδοσης στην ψηφιακή εποχή. Ομιλητές θα είναι ο Kevin Quirk, Πρόεδρος της FIT, η Annette Schiller, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ευρώπης της FIT και ο Γεώργιος-Ανδρέας Ζάννος, Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ, ενώ συντονιστής θα είναι ο Φώτης Φωτόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ ΠΕΜ.

 

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να στελεχώσετε το περίπτερο της ΠΕΜ κατά τις ώρες διεξαγωγής της έκθεσης (τρεις βάρδιες: πρωί, μεσημέρι ή απόγευμα) μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαρίζα Συρέλλη, Σύμβουλο ΔΣ της ΠΕΜ στο boardmember1@pem.gr. Οι ώρες λειτoυργίας της έκθεσης είναι οι εξής:

 

Παρασκευή 4/5, 09.00-21.00

Σάββατο 5/5, 09.00-21.00

Κυριακή 6/5, 09.00-18.00

 

Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ενημερωθούμε και να γιορτάσουμε!

 

Με εκτίμηση,

 

Εκ μέρους του ΔΣ