Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων & Χρήσης Cookies

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για το Μεταφραστικό Γραφείο ‘Αλφάβητος’ η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο.

 

Τι είναι το GDPR

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) αποτελεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ) στον εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προς προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων. 

 

Πληροφορίες  που συλλέγουμε

Συλλέγουμε τις πληροφορίες σας μόνο σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς και τη νομοθεσία. Μπορεί να τις συλλέγουμε από ένα εύρος πηγών και μπορεί να σχετίζονται με οποιοδήποτε από τις υπηρεσίες μας που αιτείστε, συνεργασίες που τηρείτε ή τηρούσατε στο παρελθόν. Επίσης, μπορεί να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικές με εσάς όταν συναλλάσσεστε μαζί μας, π.χ. όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας ή εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας μας, μας καλείτε ή επισκέπτεστε τα γραφεία μας  ή μας  ρωτάτε για οποιοδήποτε από τις υπηρεσίες μας. Η προσωποποίηση βάσει των αναγκών και των προτιμήσεων μας (profiling) προκύπτει από τα στοιχεία που αντλούμε από τα προσωπικά σας δεδομένα. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε, μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

Πληροφορίες που εσείς μας παρέχετε, όπως ενδεικτικά κι όχι περιοριστικά

προσωπικά στοιχεία, όπως όνομα, επώνυμο, προηγούμενα ονόματα, φύλο, ημερομηνία και τόπο γέννησης, οικογενειακή κατάσταση,

στοιχεία επικοινωνίας, όπως ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας,

πληροφορίες σχετικές με την ταυτότητά σας, όπως φωτογραφία ταυτότητας, στοιχεία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, αριθμός Εθνικής Ασφάλισης, Εθνικό Δελτίο ταυτότητας και εθνικότητα, θρήσκευμα,

πληροφορίες σχετικά με το επάγγελμά, τις σπουδές και την εκπαίδευσή σας,

πληροφορίες φορολογικού περιεχομένου,

άλλες  πληροφορίες σχετικά με εσάς, τις οποίες μας παρέχετε συμπληρώνοντας έντυπα ή επικοινωνώντας μαζί μας είτε με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διαδικτυακά ή με κάθε άλλο τρόπο.

 

Χρήση των πληροφοριών

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας :

για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με συμβάσεις και συμφωνίες που έχουμε συνάψει με πελάτες, εργαζόμενους και προμηθευτές,

για να απαντάμε σε φόρμες ‘Επικοινωνήστε μαζί μου’ ή άλλο ηλεκτρονικό έντυπο που συμπληρώσατε στον διαδικτυακό μας τόπο,

για να παρακολουθούμε και ανταποκρινόμαστε στα εισερχόμενα αιτήματά σας (υποστήριξη, email, συνομιλίες ή τηλεφωνικές κλήσεις).

Τις πληροφορίες σας αυτές θα τις επεξεργαστούμε μόνο είτε όταν έχουμε τη συγκατάθεσή σας είτε όταν έχουμε άλλο νόμιμο λόγο να το κάνουμε.

 

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

(α) η παροχή των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε από εμάς και κατά συνέπεια η εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων στο πλαίσιο αυτό

(β) η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας.

(γ) η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς

(δ) η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων όπως περιγράφονται είναι προς το δημόσιο συμφέρον

(δ) η συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να λαμβάνετε ενημερώσεις για υπηρεσίες, προσφορές κλπ.

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παροχή της συγκατάθεσής σας δηλώνετε υπεύθυνα πως είστε άνω των 18 ετών.

 

Συμμόρφωση με τους νόμους και υποχρεώσεις κανονιστικής συμμόρφωσης

Θα χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας συμμόρφωσης, για να συμμορφωνόμαστε με άλλους νόμους και κανονισμούς και για να τις μοιραζόμαστε με κανονιστικές και άλλες αρχές, στις οποίες υπόκειται το μεταφραστικό γραφείο ‘Αλφάβητος’. Θα πράττουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο μόνο με βάση ότι είναι απαραίτητο για να συμμορφωνόμαστε με υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το νόμο ή είναι προς όφελος των έννομων συμφερόντων μας και εκείνων των άλλων.

Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές), αλλά διαφυλάσσεται ο προσωπικός τους χαρακτήρας.

 

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης και διατήρησης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

 

 Τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Τα δικαιώματά σας σε σχέση με τις πληροφορίες που τηρούμε για εσάς περιλαμβάνουν:

Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους. Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή με προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείται την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:  Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης:  Όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, προτού την ανακαλέσετε. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.alphavitos.gr. Ενδέχεται να εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας εάν έχουμε άλλον νόμιμο λόγο να το πράξουμε τούτο.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) της ACE-Hellas, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: nikakis@otenet.gr, info@alphavitos.gr  τηλέφωνο: 2310 273300

Δικαίωμα παραπόνων στην ΑΠΔΠΧ : Έχετε δικαίωμα υποβολής παραπόνων στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Εφαρμόζουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους.  Απαιτούμε από το προσωπικό μας και κάθε τυχόν τρίτο μέρος, το οποίο θα διεξάγει οποιαδήποτε εργασία για λογαριασμό μας, να συμμορφώνεται με τα κατάλληλα πρότυπα συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων να προστατεύουν κάθε πληροφορία και να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα για τη χρήση και διαβίβαση των πληροφοριών.

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies.

Επιπλέον των όσων αναφέρουμε στην αρχή της Δήλωσης, το «Μεταφραστικό Γραφείο ‘Αλφάβητος’» μπορεί να συγκεντρώνει στοιχεία αναγνώρισης των Χρηστών του Ιστοτόπου, χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες, όπως cookies ή/και την παρακολούθηση διευθύνσεων Πρωτοκόλλου Internet (IP).

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε Χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του, χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση πρόσβασης του Χρήστη όσον αφορά στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων του Ιστότοπου για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς. Δύο τύποι cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον Ιστότοπο: (α) cookies «περιήγησης» – αυτά είναι παροδικά cookies που παραμένουν στο φάκελο των cookies στον  browser saw για όσο χρόνο ο Χρήστης είναι συνδεδεμένος με τον Ιστότοπο και (β) «επίμονα» cookies – αυτά παραμένουν στο φάκελο cookies του browser που χρησιμοποιεί ο Χρήστης για πολύ περισσότερο (αν και το για πόσο χρόνο εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής του συγκεκριμένου cookie). Tα cookies περιήγησης χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την πλοήγηση του Χρήστη στον Ιστότοπο και για να συλλέξουν συγκεντρωτικές στατιστικές πληροφορίες. Αυτές οι συγκεντρωτικές στατιστικές πληροφορίες χρησιμοποιούνται για σκοπούς εσωτερικής χρήσης μόνο από το «Μεταφραστικό Γραφείο ‘Αλφάβητος’» και δεν θα παρασχεθούν σε τρίτους. Τα επίμονα cookies χρησιμοποιούνται στον Ιστότοπο για να αποθηκεύουν πληροφορίες στον υπολογιστή του Χρήστη για διάφορους σκοπούς, ενδεικτικά για την ανάκτηση συγκεκριμένων πληροφοριών, που έχει ο Χρήστης παράσχει παλαιότερα (π.χ. λεπτομέρειες κωδικών),για τον καθορισμό των περιοχών του Ιστοτόπου που βρίσκουν οι Χρήστες πιο ενδιαφέρουσες και τη διαμόρφωση του Ιστοτόπου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του Χρήστη. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο Χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους. Επιπλέον,το πληροφοριακό σύστημα  του Ιστότοπου συλλέγει αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτεται ο Χρήστης και σχετικά με τους συνδέσμους σε ιστοχώρους τρίτων που ενδέχεται να επιλέξει μέσω της χρήσης του Ιστότοπου .Ο Χρήστης του Ιστότοπου μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμα του για πλοήγηση στο Διαδίκτυο (web browser) κατά τέτοιο τρόπο, ώστε, είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο Χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί τη χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Ο υπολογιστής του κάθε Χρήστη λαμβάνει μία διεύθυνση IP  κάθε φορά που αυτός έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μέσω αυτής, ο υπολογιστής του Χρήστη μπορεί να λαμβάνει και να αποστέλλει δεδομένα. Γενικά, κάθε φορά που ο Χρήστης συνδέεται στο Διαδίκτυο, η ΙΡ διεύθυνση του Χρήστη αλλάζει. Όμως, υπό κάποιες συνθήκες (π.χ. με κάποιες συνδέσεις broadband) η ΙΡ διεύθυνση του Χρήστη καθίσταται σταθερή. Μία σταθερή διεύθυνση ΙΡ μπορεί να συσχετισθεί με το συγκεκριμένο υπολογιστή Χρήστη και συνεπώς μπορεί να οδηγεί σε προσωπικές πληροφορίες του Χρήστη. Οι πληροφορίες Web log είναι μη προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται από τον υπολογιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπο κάθε φορά που τον επισκέπτεται κάποιος Χρήστης. Παραδείγματα του τύπου των πληροφοριών που μπορεί να συλλέγονται με τη χρήση της ΙΡ διεύθυνσης ή / και των web log πληροφοριών περιλαμβάνουν λεπτομέρειες της ημερομηνίας και της ώρας επίσκεψης στον ιστότοπο και τον τύπο του browser και του λειτουργικού συστήματος υπολογιστή, που χρησιμοποιήθηκε. Το «Μεταφραστικό Γραφείο ‘Αλφάβητος’», ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί της, χρησιμοποιούνε την ΙΡ διεύθυνσή του Χρήστη ή και τις web log πληροφορίες για να συλλέξουν και αναφέρουν συγκεντρωτικές πληροφορίες για το πώς γίνεται χρήση του Ιστοτόπου και για το πώς ο Ιστότοπος μπορεί να βελτιωθεί.

Τα Cookies είναι της υπηρεσίας Google Analytics. Όλες οι πληροφορίες που τα cookies της Google Analytics (_ga, _gat, _gid) συλλέγουν αποστέλλνονται ανωνυμοποιημένες σεβόμενοι όμως τις ρυθμίσεις του λογισμικού σας περιήγησης περί απορρήτου («Να μην γίνεται εντοπισμός»). Χρησιμοποιούνται μόνο για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας, το περιεχόμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας.

 

Cookies που χρησιμοποιούμε εμείς στον Iστότοπο alphavitos.gr

Όνομα Cookie Πάροχος Σκοπός Διάρκεια
_ga alphavitos.gr Καταχωρεί ένα μοναδικό ID που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων από το Google Analytics για το πως ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο 2 έτη
_gat alphavitos.gr Χρησιμοποιείται απο το Google Analytics για να καθορίζει τον ρυθμό των αιτημάτων 1 λεπτό
_gid alphavitos.gr Καταχωρεί ένα μοναδικό ID που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων από το Google Analytics για το πως ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο Συνεδρία

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα προσωπικά σας δεδομένα

Το Μεταφραστικό  Γραφείο ‘Αλφάβητος’ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οδός  Βασ. Όλγας 38 & Στρ. Κακαβού 2,  τηλ. 2310 273300, fax 2310 273002, e-mail: nikakis@otenet.grinfo@alphavitos.gr website: www.alphavitos.gr ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης της δραστηριότητας του, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών του σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

 

Για οποιοδήποτε θέμα αναφέρουμε στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή για να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση:

Μεταφραστικό  Γραφείο ‘Αλφάβητος’

 Βασ. Όλγας 38 & Στρ. Κακαβού 2,  54641 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 273300, Fax 2310 273002,

e-mail: nikakis@otenet.gr, info@alphavitos.gr

απευθυνόμενοι «Υπ’ όψιν του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων».

 

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Ασφαλείας θα ενημερώνεται από καιρό σε καιρό και την πιο πρόσφατη έκδοση της μπορείτε να την βρείτε στο www.alphavitos.gr.

 

Αλλαγές στην πολιτική μας

Η παρούσα πολιτική μας για την προστασία Δεδομένων μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δε θα σας ενημερώνουμε ρητά για τις αλλαγές αυτές. Αντ’ αυτού σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές πολιτικής.